Ponedeljek – SobotaPo naročilu
040 507 913
LokacijaMivka 12, Ljubljana

Kaj moram vedeti pred prvim obiskom

1. Uporabljamo naravne in ekološke izdelke

Za barvanje, umivanje in nego las ter celo za oblikovanje las uporabljamo ekološke izdelke.

Lase barvamo izključno z rastlinskim prahom Radico – Colour Me Organic (Pobarvaj me ekološko). 100 % naravno, 100 % ekološko, 100 % vegansko, 0 % kemikalij. Certifikat ECOCERT COSMOS ORGANIC.

Sestavine barv za lase Radico Colour Me Organic so rastline – posušeni deli rastlin (listi, cvetovi, koreninice, plod/sadež in semena), zmleti v prah. Vse te rastline, od prve do zadnje, so pridelane z ekološkim poljedelstvom, kar zagotavlja najstrožji certifikat iz segmenta ekološke kozmetike. Barve za lase Radico so popolnoma varne za zdravje in pravo odkritje za vse tiste, ki jim sintetične barve povzročajo alergijske reakcije.

Na voljo je 23 odtenkov, ki jih lahko med seboj poljubno mešamo. Sestavine že namešanih odtenkov so rastline, ki so znane iz ajurvede – več kot 5000 let stare vede o naravnem zdravljenju. Indijsko podjetje Radico je tolikšno paleto odtenkov ustvarilo iz 9 različnih rastlin: kana, indigo, sena, hibiskus, manjistha (teh 5 rastlin izloča vsaka svoje barvilo), poleg tega pa so v barvah še: amla, brahmi, bhringraj in methi. Slednje 4 rastline ne izločajo barvil; v barvah za lase imajo drugo pomembno vlogo, in sicer nego las in lasišča: vlaženje las, preprečevanje draženja lasišča in nastanka prhljaja, hranjenje lasnih mešičkov in preprečevanje izpadanja las, spodbujanje rasti las, utrjevanje barve …). Barve za lase Radico Colour Me Organic ne vsebujejo ničesar drugega.

Za umivanje las neposredno pred barvanjem uporabljamo sivkino čistilno milo Radico, za umivanje las pred striženjem pa tekoči šampon Radico. Oba izdelka sta ekološka.

Za nego las in lasišča glede na težavo z lasmi oziroma z lasiščem priporočamo enega od teh ekoloških izdelkov Radico v prahu (kot masko za lasišče): sena, hibiskus, amla, brahmi, bhringraj, methi in neem.

Izdelkov za oblikovanje las (styling) Radico ne proizvaja, zato imamo v salonu za ta namen ekološke izdelke danskega in nemškega proizvajalca.

2. Svetlenje las ni mogoče

S popolnoma naravnimi barvami za lase temnih las ne moremo spremeniti v svetle. Svetlenje je možno le v določenih primerih, in to minimalno – za ton ali kvečjemu dva. V katerih primerih in v kolikšni meri, je odvisno od lastnosti las posameznika, zato tega ni mogoče napovedati oziroma zagotoviti vnaprej.

3. Izenačevanje barve, prehod na svetlejši odtenek in uporaba pepelnatih odtenkov

Izenačitev barve po celotni dolžini las je možna, vendar bo treba morda opraviti več kot eno barvanje. Število potrebnih ponovitev je odvisno od trenutnega stanja – predvsem od tega, kako velika je razlika med barvo narastka in barvo po dolžini las – ter seveda od izbranega odtenka. Drugo barvanje se lahko opravi na isti dan obiska, a zaradi dejstva, da se rastlinska barvila na laseh razvijajo še 4 do 5 dni po barvanju, je z naslednjim nanosom barve na lase bolje počakati nekaj dni (ni pa nujno).

Prehod na svetlejši odtenek je prav tako možen (ob predpostavki, da posameznikova naravna barva las to omogoča – da je dovolj svetla), a bo lepše zabrisan, če svetlimo postopoma. Z vsakim naslednjim barvanjem izberemo nekoliko svetlejši odtenek oziroma kombinacijo odtenkov, da sčasoma pridemo do želene svetlejše nianse.

Uporaba pepelnatih odtenkov, ki ne vsebujejo kane, je delikatna, zato jih frizerji neradi uporabljajo samostojno. Da si zagotovijo boljši rezultat po prvem barvanju (da ne bi razočarali stranke), jih raje mešajo s kakšnim drugim odtenkom. A tako ne dobimo več pravega pepelnatega odtenka, kakršen je bil zasnovan. Pepelnati odtenki brez kane, torej brez oranžnordečega barvila, sodijo med hladne blond odtenke. To so: Pepelnato blond (»Ash Blonde«), Temna pepelnato blond (»Dark Ash Blonde«) in Najtemnejša pepelnato blond (Darkest Ash Blonde«). Med pepelnate odtenke uvrščamo tudi najsvetlejši blond odtenek brez kane, ki sicer nosi ime Pšenično blond (»Wheat Blonde«). Ti pepelnati odtenki zahtevajo več nanosov (vsaj tri), da na laseh zasijejo v vsej svoji lepoti. Če želite takšno barvo las, je pomembno imeti realna pričakovanja. Po prvem barvanju je namreč barva zelo nežna, še posebej če barvamo popolnoma bele oziroma precej sive lase. Če ste primeren tip za take odtenke, jim le dajte priložnost, saj so prečudoviti in izjemno hvaležni (pri teh odtenkih je narastek najmanj viden).

Kadar so lasje pobarvani na zelo toplo blond barvo, se pravi, da je v tej blond barvi več rdečkastega ali oranžkastega tona, želja pa je svetlejša in hladna blond barva (ob predpostavki, da posameznikova naravna barva las to omogoča – da je dovolj svetla), ne pričakujte čudeža že po enem samem nanosu pepelnatega odtenka na lase, ker je pot do cilja pogosto dosti daljša. V nekaterih primerih se po začetnih barvanjih s pepelnatimi odtenki brez kane (med prvim in drugim ter med drugim in tretjim barvanjem) sprememb skoraj ne zazna in šele kasneje, po nekaj nadaljnjih ponovitvah sledi presenetljiv rezultat. Ko želimo s hladnimi blond odtenki prekrivati rdečkaste ali oranžkaste tone, je potrebna vztrajnost, saj je treba včasih za dober rezultat opraviti tudi pet ali šest barvanj celotne dolžine las. Šele ko rdečkast ali oranžkast ton izničimo, se v nadaljevanju redno barva le še narastek. Z vztrajnostjo so tudi z odtenki, ki ne vsebujejo kane, možne drastične spremembe.

4. Prekrivanje sivih las

Ob izbiri pravega odtenka je prekrivanje sivih las zadovoljivo že po prvem barvanju. Dobro pa je vedeti, da je po enem samem nanosu izbranega odtenka na sive oziroma bele lase barva videti nekoliko svetlejša, kot ko se na isti del lasnega stebla barvo nanese ponovno – se pravi, po drugem ali tretjem barvanju.

5. Delovanje naravne barve

Rastlinska barvila delujejo tako, da lasno steblo obdajo kot nekakšen plašček. To pomeni tudi zaščito lasnega stebla pred zunanjimi vplivi. Prvi nanos naravne barve na lase je, kot da smo lasno steblo oblekli v lahek, poletni plašček (spodaj še nekoliko proseva predhodna barva). Drugi nanos je že debelejši, je kot jesenski plašč, tretji pa kot zimski. S tretjim nanosom so rastlinska barvila že dodobra utrjena na laseh. Barva pridobi na globini, je obstojna in se ne izpira.

Ko barvo izperemo las, še ne vidimo končne barve, saj mora oksidirati. Barva se na laseh spreminja iz ure v uro (ponavadi temni). V splošnem velja, da se naravna barva na laseh razvija še 4 do 5 dni po barvanju. Pri večini odtenkov se barva spremeni v pravo barvo v 3 dneh po barvanju. V tem oziru je najbolj poseben odtenek Vijoličasta, saj se na laseh razvija celih 5 dni.

Če zelo siv narastek barvamo z rjavimi odtenki (ali s črnim ali z vijoličastim), so običajno lasje takoj, ko barvo izperemo z las, videti še rumenkastorjavi ali modrikastozeleni. To nam pove, da so rastlinska barvila učinkovala in da moramo rastlinskim barvilom le pustiti čas, da se razvijejo (oksidirajo). Barva se bo sama od sebe spremenila v pravo – v izbrani odtenek. Če siv narastek barvamo z rdečimi odtenki, bo barva po prvem nanosu še bolj oranžna kot rdečkasta. Pravo barvo izbranega rdečega odtenka dosežemo s ponovnim barvanjem, ki ga na željo lahko opravimo tudi v istem dnevu.

6. Obstojnost naravne barve

Na obstojnost naravne barve zelo vplivamo sami – s tem, kako lase pripravimo na barvanje in kakšna sredstva uporabljamo za redno umivanje las ter s pogostostjo barvanja.

7. Zakaj redno barvanje?

Z rednim barvanjem enkrat na 3 do 5 tednov (odvisno od hitrosti rasti las) dosežemo, da se narastek, ki je vsakič barvan prvič, lepo zlije z barvo po preostali dolžini las, kjer je barva že dvakrat ali trikrat objela lasno steblo. Mesečno nam v povprečju zraste dober centimeter novih las. Ko barvamo narastek, vedno pobarvamo kakšne 2 do 3 centimetre od lasnih korenin navzdol, saj je nemogoče pobarvati točno en centimeter. Tako je v redu in smiselno, saj bomo na ta način pri barvanju novega narastka z barvo »zadeli« tudi tisti del las, ki smo ga pobarvali pred enim mesecem in zelo verjetno še tisti del las, ki smo ga pobarvali še en mesec pred tem, torej pred dvema mesecema. Se pravi, ko enkrat po dolžini dosežemo želeno barvo, je povsem smiselno v nadaljevanju redno barvati samo še narastek.

8. Predpigmentacija (dvojno barvanje)

Zanjo se odločimo, kadar so lasje zelo sivi, stranka pa želi z izbranim odtenkom (ali kombinacijo odtenkov) doseči takšno barvo, kot bi jo bilo pri trenutnem stanju oziroma pri njeni trenutni barvi las realno možno doseči šele po drugem ali tretjem barvanju.

Dejstvo je, da takrat, ko naravno barvo izperemo z las, na laseh še ne vidimo končne barve, saj mora steči proces oksidacije – barva mora oksidirati. Kadar barvamo zelo sive lase, je spreminjanje barve toliko očitnejše.

Po barvanju sivega narastka s črnim odtenkom je takoj po barvanju ta lahko videti zelenkastomodrikast. Po barvanju z rjavim odtenkom pa rumenkastorjav. To je znak, da so rastlinska barvila učinkovala, pričakuje se le nekaj potrpežljivosti, da se barva uspe razviti. Procesa oksidacije ne moremo obiti ali pospešiti.

Po barvanju sivega narastka z najbolj rdečim odtenkom (Vinsko rdeča) je takoj po barvanju ta videti oranžkastordeč. Močno rdečo barvo dobimo na laseh s ponovnim barvanjem z istim odtenkom. Drug način, da na zelo sivih laseh dobimo močno rdečo barvo še isti dan, pa je ta, da na lase najprej nanesemo 100 % kano (oranžnordeče barvilo) in zatem odtenek Vinsko rdeča.

V času obiska frizerskega salona se torej barva še nikakor ne more spremeniti v končno. Spreminjanje barve v pravo opazimo že iz ure v uro, največja sprememba pa se zgodi v 72 urah po barvanju. V splošnem sicer velja, da se naravna barva na laseh razvija še 4 do 5 dni po barvanju. Najdlje časa se na laseh razvija vijoličast odtenek.

Rezultat pa ni odvisen samo od količine sivih las in izbranega odtenka, ampak tudi od lastnosti las in njihove strukture. Pri barvanju z naravnimi barvami je treba ta dejstva vzeti v zakup ali pa se odločiti za dvojno barvanje.

Naš nasvet: v izogib predpigmentaciji oziroma dvojnemu barvanju, ki je zamudno (4 ure) in zato seveda tudi dražje, priporočamo redno barvanje narastka na 3 do največ 5 tednov oziroma ko narastek ni večji od enega centimetra, saj bo na novo pobarvan narastek tako najmanj očiten.

9. Poiščite sliko želene barve ali frizure

Besedni opis želene barve, npr. »bakrena barva«, ni dovolj za pravo predstavo odtenka, ki si ga želite, saj si pod nekim opisom predstavljamo zelo različne odtenke. Kakšno barvo bi radi dosegli, frizerju pokažite na nekaj slikah.

10. Nanos barve v salonu, izpiranje doma

Če se naročite na to storitev, prinesite s seboj toplo zimsko kapo, ne glede na letni čas. Po barvanju vam bo frizer lase ovil s prozorno PVC folijo za živila, čez pa si boste nadeli svojo kapo, da bodo lasje v času učinkovanja barve na toplem.

11. Obvezno naročanje

Storitve s cenika opravljamo po predhodnem naročanju. Če se naročite na barvanje, frizerja ob naročilu seznanite s tem, kdaj so bili vaši lasje nazadnje barvani, s kakšno barvo (sintetično ali naravno) in s tem, katere kozmetične produkte uporabljate za umivanje, nego in oblikovanje las.

Če se frizer v času vašega klica ne more oglasiti, vam klic vrne v najkrajšem možnem času. Lahko napišete tudi SMS sporočilo.

12. Težave in bolezni lasišča

V primeru kakršnihkoli bolezni lasišča, težav z lasiščem ali ran/razjed na lasišču o tem nujno obvestite frizerja, preden se naročite na želeno storitev.

Na kratko…

Frizerski salon z dobrimi vibracijami! In z nekoliko samosvojim, a roko na srce – vrhunskim frizerjem. Izdelki, ki jih uporabljamo v salonu, so popolnoma varni za zdravje. Dobrodošli! Sprejmite najboljše!

Družbena omrežja

Škljoc v frizerskem salonu … se zgodi, če se frizer na to spomni. In če mu čas dopušča. Pa če se stranka strinja. Držimo pesti, da v salonu nastane čim več fotografij, ki jih bomo lahko delili z vami.

NA KRATKO …

Frizerski salon z dobrimi vibracijami! In z nekoliko samosvojim, a roko na srce – vrhunskim frizerjem. Izdelki, ki jih uporabljamo v salonu, so popolnoma varni za zdravje. Dobrodošli! Sprejmite najboljše!

SALON RADICO
DRUŽBENA OMREŽJA

Škljoc v frizerskem salonu … se zgodi, če se frizer na to spomni. In če mu čas dopušča. Pa če se stranka strinja. Držimo pesti, da v salonu nastane čim več fotografij, ki jih bomo lahko delili z vami.

©2023 – KUKU, Katarina Šeme, s.p. Vse pravice pridržane. Izdelava: 1A

©2023 – KUKU, Katarina Šeme, s.p. Vse pravice pridržane. Izdelava: 1A